COVID 19

COVID 19

 • Op reis naar het buitenland

  Beste klant,

  We doen ons best om u steeds op de hoogte te houden van de wijzigingen aan uw reis/reservatie, maar we rekenen erop dat u zich ook voorafgaand aan uw reservatie/reis informeert. Gezien de snel evoluerende aard van COVID-19, kan CDSCA de juistheid van de informatie niet steeds garanderen en geen aansprakelijkheid hiervoor aanvaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om ervoor te zorgen dat hij of zij de nodige reisdocumenten bij zich heeft en op de hoogte is van de nodige reisformaliteiten in binnen- en buitenland. U kan hiervoor terecht op de website van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten) of bij de ambassade of het consulaat van uw vakantiebestemming. Controleer ook steeds de regelgeving die van toepassing is in binnen- en buitenland (https://diplomatie.belgium.be/nl),. We moeten erop wijzen dat u als reiziger verantwoordelijk bent om ervoor te zorgen dat u zich houdt aan de gezondheids- en toelatingseisen van de landen waar u naartoe reist (inclusief transitlanden). Sommige landen kunnen temperatuurcontroles, gezondheidscertificaten, tests, bepaalde nationaliteitsvereisten en/of specifieke documenten opleggen. We raden u ten zeerste aan om de laatste updates kort voor het begin van uw reis te controleren. CDSCA is in geen enkel geval verantwoordelijk wanneer de reiziger niet wordt toegelaten tot het land wegens ontoereikende reisdocumenten of wegens het niet voldoen aan bepaalde reisformaliteiten.

 • Update maatregelen Covid-19 Kreta

  Naast het verplichte PLF-formulier dat elke volwassene dient in te vullen ten laatste 24 uur vóór vertrek naar Griekenland, dient elke klant vanaf 17/8 nu ook in het bezit te zijn van een certificaat van een negatieve coronatest (PCR-test). Deze dient uitgevoerd te zijn binnen de 72 uur vóór aankomst (Klanten dienen zich hierover te informeren op diplomatie.belgium.be). Elke vakantieganger dient deze te ondergaan. Klanten die niet in het bezit zijn van een negatieve PCR-test, zullen niet toegelaten worden op de vlucht.
  Meer info over het testen op Covid-19 via https://www.info-coronavirus.be/nl/testen.

  Het is de verantwoordelijkheid van elke reiziger om ervoor te zorgen dat hij of zij de nodige reisdocumenten bij zich heeft en op de hoogte is van de nodige reisformaliteiten in buitenland. U kunt hiervoor terecht op de website van de overheid (https://www.info-coronavirus.be/nl/), de website van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl) of bij de ambassade/het consulaat van uw vakantiebestemming. Controleer ook steeds de relevante regelgeving die van toepassing is in Griekenland. We moeten erop wijzen dat u als reiziger verantwoordelijk bent om ervoor te zorgen dat u zich houdt aan de gezondheids- en toelatingseisen van de landen waar u naartoe reist.

  Bekijk ook het artikel hieronder waarin wordt toegelicht waaraan het attest moet voldoen.

  Amsterdam, 11 augustus 2020 -  

  De Griekse regering heeft een nieuwe maatregel ingesteld om de toename van de gevallen van COVID-19 te beheersen. Vanaf 17 augustus 2020 is het afnemen van een RT-PCR test verplicht. Deze test moet binnen 72 uur (drie dagen) voor vertrek afgenomen worden. Dit geldt voor alle reizigers uit België, Nederland, Zweden, Spanje en Tsjechië. 
  Alle reizigers moeten bij een laboratorium getest worden op COVID-19 door middel van een RT-PCR-test, deze wordt afgenomen met een uitstrijkje uit de neus of keel. 
  Alleen reizigers die een certificaat van een negatief RT-PCR-testresultaat hebben, mogen van de grensautoriteiten, Griekenland binnenkomen en het certificaat moet voldoen aan de volgende criteria: 
  • De certificaten moeten in het Engels worden geschreven (geen vertaling). 
  • Op de certificaten moeten de naam en het paspoort/het nationale identiteitskaartnummer van de reiziger zijn vermeld. 
   
  De RT-PCR-tests kunnen uitgevoerd worden door: 

  • Nationale referentielaboratoria  
  • Nationale laboratoria voor de volksgezondheid of  
  • Particuliere laboratoria die zijn geaccrediteerd door de respectieve nationale accreditatie-instanties (niet noodzakelijkerwijs specifiek voor COVID-19).

Certificaten van de RT-PCR-tests, die niet aan de bovenstaande criteria voldoen, worden niet geaccepteerd. Certificaat vervalsing wordt gestraft door de Griekse wet. 
 
Alle passagiers op vluchten vanuit België en Nederland, met Griekenland als eindbestemming, worden niet toegelaten bij het boarden zonder een negatieve RT-PCR testuitslag.  
 
Er zijn geen leeftijdsuitzonderingen voor het nemen van de RT-PCR test. Deze maatregel geldt dus ook voor alle kinderen.  
De keuze voor deze maatregel is door wetenschappers bepaald op basis van de epidemiologische criteria in de bovengenoemde landen.  

Al onze klanten die eerstdaags vertrekken naar hotel Castro in Kreta, hebben deze informatie ook via mail ontvangen.
 

 • Heropening CDSCA-vakantiecentra in België: EXTRA INFO

  De centra van Koksijde, Lombardsijde, Wilskerke, Spa Cascatelles, Spa Quisisana en het hotel Continental te Middelkerke zijn terug open sinds 8 juni 2020.
  Opgelet: het zwembad van het vakantiecentrum te Koksijde blijft de rest van het vakantieseizoen gesloten.

  Het vakantiecentrum  Spa Vecqueterre heropent op 15 juli 2020.
  Het vakantiecentrum van Senonchamps blijft gesloten tot 1 mei 2021.

  Meer informatie over onze vakantiecentra kan u vinden in onze Zomerbrochure 2020

 • Welke gevolgen heeft het coronavirus op mijn verblijf in 1 van deze centra?
Holidays